Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A mészkő helye a piacon?

A mészkő helye a piacon?

Egyre jobban jönnek fel a természetes burkolatok, egyre több helyen alkalmazzák és hála isten már nem csak nagy beruházásoknál (irodaház, hotel stb…), hanem a magánházak kivitelezésénél is egyre nagyobb hangsúlyt kap!

Egyre jobban jönnek fel a természetes burkolatok, egyre több helyen alkalmazzák és hála isten már nem csak nagy beruházásoknál (irodaház, hotel stb…), hanem a magánházak kivitelezésénél is egyre nagyobb hangsúlyt kap!

Mi lehet az oka? Úgy látom, hogy az emberek egyre nyitottabbak a környezetvédelemre, állatvédelemre és Önmaguk környezetének megóvására! Ezzel együtt egyre jobban szeretjük bevinni otthonunkba a természetes anyagokat (fa, kő stb…). Talán, amivel a természetes kő élenjár, az a tartóssága, egy faburkolathoz képest mindenképpen, itt említeném meg azt a tényt, hogy a mészkő nem annyira tartós burkolat, mint mondjuk a gránit, de a gránit ezt az előnyét elveszíti a belső térben, ugyanis itt nem kell számolni az időjárás okozta károkkal!

 

Egyébként a külső térre pedig azért ajánlatos a mészkővel számolni, mert a napsütés hatására messze nem melegszik annyira, mint a többi természetes kő! De a külső térről a következő alkalommal írom le a gondolataimat!

Vissza a belső térbe, a mészkő burkolatokat nagyon sokszor éri az a vád, hogy magába szívja a folyadékokat és folt marad rajta! Egyébként mivel egy porózus anyagról beszélünk, így ez teljes mértékben igaz is, de impregnálással ezt ki lehet és ki is kell küszöbölni. Például arról kevés szó esik, hogy a mészkő felület teljes mértékben felújítható, 10 év múlva nem kell azon gondolkodni, hogy ki kell cserélni, mert vissza lehet állítani eredeti fényét és szépségét!

 

Sajnos Magyarország még, és itt a még-en van a hangsúly, elég ár érzékeny a piac. Ha a burkolatokat nézzük, akkor a mesterségesen előállított termékek vonatkozásában, vagy nem sokkal drágább, vagy egy-két esetben még olcsóbb is, mint a nem természetes burkoló anyagok. Viszont messze nem annyira drága, mint mondjuk a gránit vagy a márvány.

 

Aki nem akar, vagy nem tud annyit költeni természetes kő burkolatra, hogy megvásároljon gránit vagy a márvány termékeket annak az első számú alternatíva a mészkő!

 

Nem szeretnék túl hosszú bejegyzéseket, mert szerintem nincs idejük az embereknek, ha meg még is van azt töltsék a családjukkal!!!

 

Üdvözlettel.

 

Klauser Róbert

+3630 377 5318

Mson Hidegburkoló Kft.

Keresés